Stor takk til Tønsbergs Blad!

 

Tønsbergs Blad ansvarlige redaktør, Sigmund Kydland, kan fortelle at det nærmest “koker” rundt stråle problematikken for tiden. Dette fortalte ham meg under vårt treff på Bydelshuset 1.desember. Mulig at en av årsakene til denne enorme interessen for unødvendig stråling kan være at de nye automatiske strømmålerne virkelig kan føles på kroppen tenker nå jeg.

For over 5 år siden slapp Tønsbergs Blad meg til på første siden i deres avis. Lite ante jeg Odd-Erik syk av strømat de skulle gjøre en så stor sak ut av mine utfordringer og opplevelser. Jeg hadde forstått at det var mange som blitt rammet og at det var stadig flere som fikk den ene rare sykdommen etter den andre. Ofte hadde sykdommene navn etter forkortelser og helst ord på latin. Og det var helt vanlige at leger eller forskere ikke forsto hva som var årsaken til sykdommer, plager og symptomer.

Da jeg forsto at jeg var el-følsom, og det viste seg at mange andre også var rammet av denne ikke godkjente diagnosen, begynte jeg først å forske på hvorfor jeg ble så dårlig av strøm og trådløs teknologi. Det så ut til være ganske enkelt, våre kropper har forskjellig elektriske organer. Det er hjerne, hjerte, lever, nyrer og mer, og det hele henger sammen i et elektrisk nervesystem som sender lynraske signaler både her og der.

Det var så enkelt å forstå at dette systemet lett kunne la seg stresse eller påvirkes av forskjellige ytre påvirkninger og stråling. Når jeg forsto at det var så enkelt våknet sosiologen i meg.

Hvorfor denne mangelen på forståelse for dette fenomenet el-følsomhet?

Siden jeg studerte samfunnsvitenskap på Høyskolen i Vestfold(Nå : Universitet i Sør øst Norge) synes det som en opplagt master-oppgave for meg. Men det viste seg at det ønsket ikke fakultetet eller rektor ved høyskolen. Min master oppgave ble stoppet et par dager før skissen skulle leveres inn. Det var mange rare begrunnelser for at jeg ikke skulle kunne levere min oppgave, men ingen av dem var det noe hold i. Snart forsto jeg at årsaken måtte være fakultetets tilknytting til Skagerak Energi, Statnett og andre energi selskaper. Enten kunne årsaken være vond vilje, eller rett og slett bare en stor lojalitetskonflikt…

Dag Ove SkjoldDeres avholdte professor ved dette fakultetet Dag Ove Skjold hadde skrevet mange av disse energi selskapene sine vellykkede offisielle historie helt fra begynnelsen av 1900 tallet. Tidligere hadde jeg møtt den sammen motstanden i den tennisklubben hvor jeg jobbet som trener. Det hadde seg slik at denne mannen også var sportslig leder i klubben(tidligere også formann). Helt siden jeg gikk ut med mine utfordringer i forhold til el-følsomhet(2013) hadde jeg blitt forfulgt på forskjellige måter i mitt arbeid. Jeg ble sparket 3 ganger på 2 år, og i 2016 kastet jeg inn håndkleet.

Da jeg forsto hva som hadde rammet meg, lovet jeg meg selv at dette måtte få en stopp. Det å bli utsatt for denne strålingen, disse vondtene, sykdommene og plagene unte jeg absolutt ingen andre.

Så jeg snudde min oppgave og den ble slik isteden:

Hvordan få forståelse for dette fenomenet el-følsomhet?

Uten en Tråd 2 forside 6Det hele ble besvart i min bok Uten en Tråd 2 (2017). Boken består av mye forklarende og spennende lesning. Med mange bilder, forskning og antagelser  på den unødvendige strålingen og samfunnet.Ting behøver ikke alltid å være så innmari vanskelig.

Se Uten en Tråd 2 hos Tanum

For å oppnå forståelse for fenomenet var det viktig å få dekning i media. Tønsbergs blad har gjort en svært god jobb med å dekke sakene mine og i tillegg har de latt andre slippe til med leserinnlegg og reportasjer om unødvendig stråling de siste årene.

Litt trist er det jo at de ikke har skrevet noe om mine 2 bøker om el-følsomhet, men kanskje neste gang.

Grete SøgårdI dag lot de Grete Søgård, en bekymret bestemor, slippe til med 2 sider dagens papirutgave om sannheten rundt den skadelige strålingen rundt oss.

Kanskje det beste innlegget i avisen så langt:

SE linken til Tønsbergs Blad : Sannheten om skadelig stråling

eller Pdf filen her : Sannheten om skadelig stråling

 

O-E

 

Odd-Erik Helgesen

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s